Search
  • Sporttifrendi

Iloinen Liikuntapäivä -kiertue käyntiin onnistuneesti

Updated: Feb 13

Erityisnuoria liikkumaan kannustava Nappi-hanke tekee yhteistyötä startup-yritys Superlaiffin kanssa, joka on kehittänyt palvelun liikkumisen ja aktiivisen elämän tueksi. Superlaiffin tiimi yhdessä Nappi-hankkeen vetäjien kanssa järjestivät Lohjalla 27.5.2020 Iloisen liikuntapäivän, jonka tarkoituksena on yhdessä löytyy liikunnan ja leikin iloa ja riemua. Miten päivä sujui? Lue lisää.


Aurinko helli toukokuisena keskiviikkona, kun Superlaiffi startup ja Nappi-hanke rantautuivat Lohjalle Iloinen Liikuntapäivä -tapahtuman tiimoilta. Päivän tarkoituksena oli tuoda liikkumisen ja leikin ilosanomaa lapsille ja nuorille erilaisten hauskojen aktiivisten toimintojen kautta.


Ensimmäinen etappi oli Routionmäen yhtenäiskoululla minne tiimi rakensi neliosaisen liikuntaradan osallistujille. Musiikki pauhasi kun värikäs rata innosti ensimmäisiä mukaan jo rakennusvaiheessa. Rata suunniteltiin niin, että siihen voi osallistua sekä erityistä tukea tarvitsevat nuoret, sekä alakoulun oppilaat. Rata sisälsi keskittymistä ja tarkkuutta vaativia osioita, käden ja koordinaatiotaidon yhteistoimintaa, ketteryyttä ja luovuuttaa. Rataan pystyi osallistumaan pyörätuolilla sekä muilla apuvälineillä, tottakai.


Radan suoritettuaan jokainen osallistuja sai pienen palkinnon sekä Iloinen Liikuntapäivä -diplomin. Tunnelma oli katossa heti aamupäivästä alkaen, eikä osallistujia juurikaan tarvinnut houkutella lähtöviivalle.


Päivän aikana kolme liikuntatuokiota


Päivän toinen liikuntahetki vietettiin Aurlahdenkadun rannan hiekkakentällä Live-ammattiopiston innokkaiden liikuntatuntilaisten kanssa. Rata oli suunniteltu erityisnuorille mutta osallistujat suorittivatkin radan todella upeasti ja nopeasti, niin, että työryhmälle tuli kiire suunnitella ja muuttaa rataa aavistuksen haastavammaksi.


Osallistujat suorittivat vaativammankin radan upeasti, ja rata kierrettiin moneen kertaan! Kaikille oli lopuksi luvassa sekä palkinto, että Iloinen Liikuntapäivä -diplomi. Lopuksi otettiin vielä ryhmäkuva! Liikuntatunnin kesto oli 45 minuuttia.Osallistujamäärä ylitti odotukset


Päivän viimeinen osio pidettiin jälleen Routionmäen koululla ja aamupäivän jälkeen meno oli vieläkin energisempi, jos mahdollista. Aurinko porotti kuumasti, mutta siitäkin huolimatta lapset jaksoivat upeasti vetää rataa alusta loppuun ja keskittyä liikkumaan.


"Aivan ihana päivä! Voisi sanoa, että olen väsynyt mutta onnellinen", kertoo päivän tunnelmista Nappi-hankkeen projektpäällikkö Heidi Jokinen Laureasta.


"Osallistujia oli todella paljon, ja ensimmäistä kertaa toteutettu konsepti toimi upeasti!"


"Päivän aikataulu siirtymineen oli tiukka, mutta meillä on kokemus tapahtumien tuottamisesta, joten tiesimme, että pystyisimme tähän, ja niin pystyimme", hymyilee Sporttifrendin kehittänyt Timo Kuusisto.

"Lasten ilo ja riemu on jotain niin upeaa todistaa, ja oli hienoa seurata miten eritasoiset osallistujat suorittivat innolla päivän aktiviteetit, siitä olen erittäin iloinen!".


Iloiseen Liikuntapäivään osallistui noin 220 lasta, wau! Päivä ylitti kaikki odotukset, ja lapsilta saatu hyvä palaute sai hymyn koko tiimin huulille.

Iloinen Liikuntapäivä -kesäkiertue jatkuu koko kesän ajan - ilmoitamme pian aikataulun ja tapahtumapaikat.


Jos haluat meidät aktivoimaan yhteisöäsi tai liikuttamaan lapsia ja nuoria - ole pian yhteydessä!


Ota yhteyttä: Heidi Jokinen Nappi-hanke Puh: 040 641 32 81 heidi.jokinen@laurea.fi

Arla Joensuu Sporttifrendi Puh: 0456 56 70 65 arla@superlaiffi.fi


24 views0 comments